tennismuseum.nl

Arthur Diemer Kool Betty Stöve Brenda Schultz Christiaan van Lennep Fenny ten Bosch Geertruid Blaisse-Terwindt Gerard Scheurleer Hans van Swol Henk Timmer Jacco Eltingh Jan Hajer Jan Siemerink Karel Beukema Kea Bouman Loes Everts Louk Sanders Madzy Rollin Couquerque Manon Bollegraf Marcella Mesker Marijke Jansen Mark Koevermans Michiel Schapers Miriam Oremans Otto Blom Paul Haarhuis Richard Krajicek Rob van Meegeren Tom Okker Trudy Groenman

Gerard Scheurleer

Scheurleer behaalde zijn tennistriomfen als dubbelspeler. Drie maal werd hij in die categorie kampioen van Nederland met Arthur Diemer Kool, in 1914, 1915 en 1919. En tweemaal in de mixed, in 1915 en 1919.
Zijn carriere werd abrupt afgebroken door een motorongeluk in 1922 waarbij hij een been verloor. Na die tijd legde hij zich toe op coachen. Zijn belangrijkste pupillen waren Henk Timmer en na de oorlog Rob van Meegeren. Hij schreef in totaal vijf boeken over tennis met titels als Hoofd, Hart, Hand' en 'Doen en Denken', 'Raad en Regels' en 'Lawn Tennis' Hij was zeer beinvloed door de 'professionele' tennisaanpak van wereldkampioen Bill Tilden, die hij tot zijn vrienden rekende.

Daarom was hij fel tegen het verschijnsel, dat de maatschappelijke carriere een goede training in de weg stond. Deze houding maakte dat hij conflicten kreeg met diverse topspelers als Van Lennep en Diemer Kool. Door zijn verdiensten voor de vaderlandse tennissport werd hij erelid van zowel zijn vereniging H.L.T.C. Leimonias als de K.N.L.T.B.
002

Bad Homburg

Bad Homburg (1904)003


Bekijk hier de laatste aanvullingen in het tennismuseum
Colofon© 2004 - 2019 robertblom.nlDisclaimer