tennismuseum.nl

Arthur Diemer Kool Betty Stöve Brenda Schultz Christiaan van Lennep Fenny ten Bosch Geertruid Blaisse-Terwindt Gerard Scheurleer Hans van Swol Henk Timmer Jacco Eltingh Jan Hajer Jan Siemerink Karel Beukema Kea Bouman Loes Everts Louk Sanders Madzy Rollin Couquerque Manon Bollegraf Marcella Mesker Marijke Jansen Mark Koevermans Michiel Schapers Miriam Oremans Otto Blom Paul Haarhuis Richard Krajicek Rob van Meegeren Tom Okker Trudy Groenman

Marcella Mesker

Na het succesvol doorlopen van het gymnasium A is zij haar profcarri?re als tennisster begonnen. Van 1978 - 1988 stond zij als professional op de baan, waarin zij vele successen boekte. Zij was de beste tennisspeelster in Nederland van 1981 - 1986, stond 31ste op de WTA-wereldranglijst en won in 1986 het Virginia Slims toernooi van Oklahoma City als hoogtepunt van haar carriere. In het dubbelspel won zij 10 titels met verschillende partners en stond o.a. in de finale van de Australian Open en de halve finale van de US Open. In 1986 scheurde zij op baan 13 van Wimbledon de voorste kruisband van haar rechterknie wat indirect het einde van haar tenniscarriere betekende.


Voor NOS Studio Sport is zij vanaf 1987 tot heden tennisverslaggeefster, maar zij heeft ook met andere televisieomroepen gewerkt. Zij was presentatrice van European Business Weekly en produceerde / presenteerde het programma TENNIS! voor de AVRO, een twaalfdelige serie over de tennissport. Voor Teleac presenteerde zij een serie over blessurepreventie. Vanaf 2001 tot heden is zij ook tennisverslaggever voor Business Nieuws Radio.


Al tijdens maar vooral na haar tenniscarriere heeft zij veel ervaring opgedaan op het bestuurlijke vlak. Zo was zij secretaris van de WTA (Women's Tennis Association) en voorzitter van TIG (Topsport in 't Geding). Momenteel is zij vice-voorzitter van de IC (de Internationale Lawn Tennis Club van Nederland) en zit in de Topsport Raad van Den Haag.


Met Marcella Mesker Tennis heeft zij een eigen adviesbureau opgezet. Marcella Mesker Tennis adviseert en begeleidt bedrijven op het gebied van tennisevenementen en sponsoring. Marcella Mesker is toernooidirecteur van de Siemens Open, een ATP Challengertoernooi gedoteerd met $ 75.000 aan prijzengeld dat jaarlijks op de Mets Tennisbanen in Scheveningen wordt georganiseerd. Daarnaast verzorgt zij presentaties, lezingen en tennisclinics voor het bedrijfsleven.


Marcella Mesker woont in Scheveningen samen met de Zweedse tenniscoach Martin Bohm en hun 9-jarige dochter Lisa.

www.marcellamesker.nl


001

002


Bekijk hier de laatste aanvullingen in het tennismuseum
Colofon© 2004 - 2019 robertblom.nlDisclaimer