tennismuseum.nl

Arthur Diemer Kool Betty Stöve Brenda Schultz Christiaan van Lennep Fenny ten Bosch Geertruid Blaisse-Terwindt Gerard Scheurleer Hans van Swol Henk Timmer Jacco Eltingh Jan Hajer Jan Siemerink Karel Beukema Kea Bouman Loes Everts Louk Sanders Madzy Rollin Couquerque Manon Bollegraf Marcella Mesker Marijke Jansen Mark Koevermans Michiel Schapers Miriam Oremans Otto Blom Paul Haarhuis Richard Krajicek Rob van Meegeren Tom Okker Trudy Groenman

Louk Sanders

Maar liefst acht maal werd hij nationaal kampioen tussen 1974 en 1982, in de periode, dat nog alle topspelers ook echt meespeelden. Ook won hij driemaal de indoortitel. Zijn kwaliteiten kwamen het beste tot zijn recht als enkelspelspeler. Hij versloeg o.a. de internationaal vermaarde topspelers Gildemeister, Pecci, McNamara, oud Wimbledon kampioen Kodes, Hrebec en Van Patten. In 1981 haalde hij zijn hoogste ATP ranking: 54. Toch heeft hij ook diverse dubbelspelzeges op zijn naam, o.a. de British Hardcourt titel met Rolf Thung.

Zijn profcarriere nam pas een aanvang na voltooiing van zijn studie economie. Na de afronding van zijn loopbaan als tennisprofessional ging hij bij een grote bank werken. Hij is nu gehuwd met twee kinderen en directeur bij Van Lanschot Bankiers N.V.
001

002


Bekijk hier de laatste aanvullingen in het tennismuseum
Colofon© 2004 - 2019 robertblom.nlDisclaimer