tennismuseum.nl

Arthur Diemer Kool Betty Stöve Brenda Schultz Christiaan van Lennep Fenny ten Bosch Geertruid Blaisse-Terwindt Gerard Scheurleer Hans van Swol Henk Timmer Jacco Eltingh Jan Hajer Jan Siemerink Karel Beukema Kea Bouman Loes Everts Louk Sanders Madzy Rollin Couquerque Manon Bollegraf Marcella Mesker Marijke Jansen Mark Koevermans Michiel Schapers Miriam Oremans Otto Blom Paul Haarhuis Richard Krajicek Rob van Meegeren Tom Okker Trudy Groenman

Henk Timmer

Twee-en-twintig nationale kampioenschappen en decennia lang geklasseerd in de Europese top, dat vormt slechts een aspect van deze indrukwekkende tennisster. Plus nog eens zesmaal de titels bij de internationale kampioenschappen van nederland. De opsomming wordt bijna eindeloos: negen nationale titels in het enkelspel, te beginnen in het jaar 1923 en de laatste in 1935.

Hij was een unike allrounder. Hij werd ook squashkampioen van Nederland, volbracht driemaal de elfstedentocht, won menige golfwedstrijd, speelde uitstekend badminton en hockey, en behoorde tot de skitop van Nederland. Zijn doorbraak in 1923 was fenomenaal: hij versloeg op negentienjarige leeftijd zowel Van Lennep als Diemer Kool op weg naar de titel.

Altijd was Timmer de dragende speler in de Davis Cup. Als dank voor zijn verdiensten werd hij erelid van de N.L.T.B.


(klik op een foto voor meer details)
001

Henk Timmer002

Sigarettenkaartje003


Bekijk hier de laatste aanvullingen in het tennismuseum
Colofon© 2004 - 2019 robertblom.nlDisclaimer