tennismuseum.nl

Arthur Diemer Kool Betty Stöve Brenda Schultz Christiaan van Lennep Fenny ten Bosch Geertruid Blaisse-Terwindt Gerard Scheurleer Hans van Swol Henk Timmer Jacco Eltingh Jan Hajer Jan Siemerink Karel Beukema Kea Bouman Loes Everts Louk Sanders Madzy Rollin Couquerque Manon Bollegraf Marcella Mesker Marijke Jansen Mark Koevermans Michiel Schapers Miriam Oremans Otto Blom Paul Haarhuis Richard Krajicek Rob van Meegeren Tom Okker Trudy Groenman

Otto Blom

Otto P.N. Blom (19/03/1887-22/07/1972) kan beschouwd worden als de grondlegger van de Hilversumse tennis-dynastie Blom. Driemaal won hij de nationale titel in het enkelspel vanaf 1909. Bovendien won hij het gemengddubbelspel met L. Everts in 1906 en in 1911 met D. Blom, en het herendubbel in 1909 en in 1912.

Hij was de eerste Nederlander, die de achtste finales haalde op Wimbledon in 1910, waar hij achtereenvolgens Cronin, Nettleton en Tripp versloeg voordat hij verloor van de halve finalist Lowe.

In 1912 verloor hij in de finale van de nationales van de zestienjarige Arthur Diemer Kool. Dit ergerde hem zo, dat hij besloot zijn racket aan de wilgen te hangen.
Hun levenslopen kwamen weer bij elkaar, toen de zoon van Blom en de dochter van Diemer Kool besloten met elkaar te trouwen. Twee van hun kleinkinderen, Otto en Nora Blom, speelden ook in de vaderlandse top.
Zie ook Wikipedia

001

Otto Blom002

UitnodigingPortretfoto

O.P.N. Blom
Bekijk hier de laatste aanvullingen in het tennismuseum
Colofon© 2004 - 2019 robertblom.nlDisclaimer