tennismuseum.nl

Arthur Diemer Kool Betty Stöve Brenda Schultz Christiaan van Lennep Fenny ten Bosch Geertruid Blaisse-Terwindt Gerard Scheurleer Hans van Swol Henk Timmer Jacco Eltingh Jan Hajer Jan Siemerink Karel Beukema Kea Bouman Loes Everts Louk Sanders Madzy Rollin Couquerque Manon Bollegraf Marcella Mesker Marijke Jansen Mark Koevermans Michiel Schapers Miriam Oremans Otto Blom Paul Haarhuis Richard Krajicek Rob van Meegeren Tom Okker Trudy Groenman

Karel Beukema

Beukema (04/01/1878-08/01/1908) was de eerste officiele tenniskampioen van Nederland in 1899. Ook in 1900 en 1902 behaalde hij deze titel. Hij was de eerste Nederlander die uitblonk door fysiek sterk en aanvallend spel.

Ook organisatorisch was hij sterk. Samen met Scheurleer legde hij de basis van de interclubcompetitie in Nederland. Na zijn rechtenstudie trad hij in diplomatieke dienst en werd gestationeerd in Konstantinopel, waar hij op dertigjarige leeftijd overleed. In 1903 bracht hij de toenmalige wereldkampioen Doherty op het randje van setverlies en dwong daarmee internationaal veel respect af.
001

K.W.A. Beukema
Bekijk hier de laatste aanvullingen in het tennismuseum
Colofon© 2004 - 2019 robertblom.nlDisclaimer