tennismuseum.nl

Anglo Dutch/Victoria DDV De Bataaf Dordtsche LTC ELTC GLTB Haarlemse LTC Hilversumse LTC HLTV Leimonias LLTC/OLTC LTC Festina Luctor et Emergo MTC Bequick Olympia Oranje TC Shot Sphaerinda Tennisstadions United Service

Oranje TC

O.T.C. is opgericht in 1899 te Scheveningen als golfclub van het Oranje Hotel. Dit zeer luxe hotel, waar vele staatslieden en vorsten gelogeerd hebben, bevond zich aan de noordkant van Scheveningen en beschikte over een golfterrein en een tennisbaan. Toen het golfterrein in 1905 moest verdwijnen wegens de aanleg van de tram naar de badplaats, besloot men de aandacht te verplaatsen naar de tweede sport, die al vanaf het begin van de negentiger jaren beoefend werd op de grasbaan aan de boulevard, het tennis. Er werden enkele nieuwe banen aangelegd in de duinen.


In 1939 verhuisde de vereniging naar het park W.W. alwaar men de beschikking kreeg over vier banen. Het toen in gebruik genomen clubhuis is nog steeds in dezelfde staat. Inmiddels heeft de vereniging 900 leden en bespeelt negen banen.

001

Jubileumboek002

OTC in de jaren 1915-1930003

OTC I kampioen in 1972.004

Clubhuis
Bekijk hier de laatste aanvullingen in het tennismuseum
Colofon© 2004 - 2019 robertblom.nlDisclaimer