tennismuseum.nl

Arthur Diemer Kool Betty Stöve Brenda Schultz Christiaan van Lennep Fenny ten Bosch Geertruid Blaisse-Terwindt Gerard Scheurleer Hans van Swol Henk Timmer Jacco Eltingh Jan Hajer Jan Siemerink Karel Beukema Kea Bouman Loes Everts Louk Sanders Madzy Rollin Couquerque Manon Bollegraf Marcella Mesker Marijke Jansen Mark Koevermans Michiel Schapers Miriam Oremans Otto Blom Paul Haarhuis Richard Krajicek Rob van Meegeren Tom Okker Trudy Groenman

Rob van Meegeren

(geboren 20-08-1924)


Kwam met ouders uit het voormalige Nederlands-Indi? in 1936 naar Nederland.. Vader werd eigenaar van Tennis Park Marlot in Den Haag, een unieke tennis-locatie. Rob bleek een zeer getalenteerd tennisser: jeugdkampioen in 1940 en 1941 in de categorie <18 en in 1941, \'42 en \'43 in de groep <20. G.J.Scheurleer de bekende coach, nam hem onder zijn hoede.


In de periode \'45-\'48 volgde hij de opleiding tot piloot bij de RAF. Hij kwam uit op Wimbledon van 1946 tot 1954. Hij veroverde, samen met Eric Sturgess de prestigieuze dubbel-titel British Hardcourt.


In 1953 behaalde Rob van Meegeren de Nationale titel herendubbel samen met Huib Wilton. Hij veroverde een plek in het Davis-cup team: debuteerde in 1948 tegen Portugal met 2 enkelspel-overwinningen (Mets, Scheveningen). In de volgende ronde een zeer eervolle 5-sets nederlaag tegen G.L.Paish (Gr.Britt.). Tot en met 1954 bleef hij uitkomen voor het Nederlandse Davis-Cup team. Hij versloeg op Roland Garros de bekende Zweedse speler Davidson in 1949. Ook boekte hij overwinningen op de grote Franse spelers Bernard Destremeau en Marcel Bernard. Zijn favoriete ondergrond: gemalen baksteen.


Momenteel is hij nog steeds betrokken bij de sport als directeur/eigenaar van Tennis Park Marlot.


Bekijk hier de laatste aanvullingen in het tennismuseum
Colofon© 2004 - 2019 robertblom.nlDisclaimer